Delizia Estense
Schifanoia Palace

Na een bezoek aan het Palazzo dei Diamanti is een andere belangrijke bezienswaardigheid in Ferrara het Palazzo Schifanoia. Het Schifanoia paleis werd in opdracht van Alberto d'Este (1347-1393) gebouwd als een "Delizia", ​​een paleis bestemd voor vele functies, voornamelijk politieke en diplomatieke.

Het paleis onderging een radicale verandering onder de hertog Borso (1450-1471), die het dak verhoogde, onder de leiding van de architect Pietro Benvenuto degli Ordini, om de hertogen appartementen te huisvesten samen met een grote zaal die was uitgegroeid tot de Sala dei Mesi, in overeenstemming met de fresco's die muren sierde. 

De zaal der maanden in het Schifanoia Palace in Ferrara werd ingericht door enkele van de meest gevierde schilders van de Ferrarese school van die tijd (1479).

 

 Dankzij de kwaliteit van de fresco's en de artistieke verwijzingen naar de Napoleontische cultuur van die tijd is het een van de belangrijkste voorbeelden van profane Renaissance kunst in de Italiaanse rechten tijdens de XV eeuw.

Als u het Schifanoia Palace in wilt bezoeken in Ferrara ? ... het is simpel , kom naar Ferrara verblijf in het bed and breakfast Delizia Estense in  »

Ontdek Ferrara 
 
Ferrara - Een Stad van Kunst en Cultuur 
Kaart van de Monumentenwet in Ferrara 
Ferrara Nieuws
De Diamanti Palace
 
Schifanoia Palace 
Estense Kasteel 
S.Anna Hospital